Juhani Pilpola

  • Olen vähän yli kuuskymppinen, työurani tietotekniikan parissa tehnyt, syntyperäinen lietolainen.
  • Koulutaipaleeni aloitin vuonna 1959 Saukonojan kansakoulussa. Jatkoin koulunkäyntiä Turussa Puolalan yhteislyseossa ja Turun kauppaopistossa, josta valmistuin merkonomiksi vuonna 1971. Ohjelmoija- ja suunnittelijatutkinnot suoritin ATK-instituutissa 1970-luvun jälkipuoliskolla. Äidinkieleni on Suomi. Jag har läst den obligatoriska svenska i sju år und sechs Jahren Zwangs Deutsch as well as computer-English many many years.
  • Työtehtäväni atk- (nyk. IT) alalla ovat olleet hyvin moninaiset alkaen operaattorista (tietokoneen käyttäjä) ja päätyen ohjelmoinnin sekä suunnittelun kautta tietokanta-asiantuntijaksi sisältäen myös ryhmänvetäjän tehtäviä.
  • Pitkäaikainen, jo vuodesta 1980, kiinnostus yhteisten asioiden hoitoon on vienyt minut Liedon valtuustoon ja kunnanhallitukseen. Kuulun myös Varsinais-Suomen maakuntahallitukseen vuonna 2013 alkavana nelivuotiskautena. Perussuomalaisessa puolueessa olen ollut monenlaisissa tehtävissä. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa olin vaalipäällikkönä Varsinais-Suomessa, tuloksena 3 kansanedustajaa, ja vuosina 2012 - 2015 toimin Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Kuulun myös puoluehallitukseen vuodesta 2012 lähtien. Eduskuntavaaleissa olen ollut ehdokkaan vuosina 1999 ja 2015.
  • Poliitiikan lisäksi harrastan mm. lentämistä, geokätköilyä ja liikuntaa, kuten hiihtoa ja pyöräilyä. Kuulun myös Varsinais-Suomen Viestikillan hallitukseen (sotilasarvo yliluutnantti), Saukonojan kyläyhdistyksen hallitukseen, Liedon Parman Saukonojan kyläosaston hallitukseen sekä kotiseutuyhdistys Lieto-Seuran hallitukseen (vpj). Lisäksi olen jäsenenä Sotilaspoikien perinneyhdistyksessä ja Turun Lentokerhossa. Lentolupakirjan (MGPL eli mopu) sain vuonna 2003. Olen myös Liedon seurakunnan jäsen ja arkkipiispan valitsijamies.
  • Omaehtoista opiskelua tulee myös harrastettua. Esim. syksyllä 2011 suoritin radioamatöörin (OH1EBJ) tutkinnon ja olen osallistunut radioamatöörien TURVA-2012 sekä TURVA-2014 harjoitukseen.